Verified against official sourcesLast updated

ExamBharo

Type to search · Esc to close

ExamBharo · SSC CGL 2017 Tier I — 22 August 2017, Shift 1 · exambharo.com/previous-year-papers/ssc-cgl-2017-tier-1-22-aug-shift-1/

Question paper · SSC CGL

SSC CGL 2017 Tier I — 22 August 2017, Shift 1

22 August 2017 · Shift 184 of the paper’s 92 questions+2 for a correct answer, −0.5 for a wrong one

8 questions of the original paper are not included: those that need a figure or formatting we cannot show, that have no answer in the response sheet, or that we could not check against a second copy of the paper.

Questions from the Staff Selection Commission’s paper of 22 August 2017, Shift 1. Each question’s answer is under it, hidden until you open it, and the full answer key is at the end. Take the paper as a timed practice test to be scored.

General Intelligence and Reasoning

  1. 1. Select the odd word from the given alternatives.

    • (a) Moon
    • (b) Mars
    • (c) Saturn
    • (d) Pluto
    Show answer

    Answer: (a)

  2. 2. Select the odd letters from the given alternatives.

    • (a) DFH
    • (b) KMO
    • (c) QTW
    • (d) SUW
    Show answer

    Answer: (c)

  3. 3. Select the odd number from the given alternatives.

    • (a) 25
    • (b) 49
    • (c) 9
    • (d) 8
    Show answer

    Answer: (d)

  4. 4. A series is given, with one word missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. Good, Odour, Urban, Anthem, ?

    • (a) Anthill
    • (b) Empathy
    • (c) Europe
    • (d) Goose
    Show answer

    Answer: (b)

  5. 5. A series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. DFE, HJI, LNM, PRQ, ?

    • (a) STU
    • (b) TVU
    • (c) UVW
    • (d) RST
    Show answer

    Answer: (b)

  6. 6. A series is given, with one number missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. 1/4, 0.65, ?, 29/20, 1.85

    • (a) 1.1
    • (b) 21/20
    • (c) 19/20
    • (d) 1.2
    Show answer

    Answer: (b)

  7. 7. Priya's birthday is on Tuesday 11th April. On what day of the week will be Rani's Birthday in the same year if Rani was born on 31st August?

    • (a) Monday
    • (b) Wednesday
    • (c) Tuesday
    • (d) Thursday
    Show answer

    Answer: (d)

  8. 8. The weights of 4 boxes are 20, 40, 60 and 90 kilograms. Which of the following cannot be the total weight, in kilograms, of any combination of these boxes and in a combination a box can be used only once?

    • (a) 150
    • (b) 170
    • (c) 120
    • (d) 160
    Show answer

    Answer: (d)

  9. 9. From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word: DYNAMITE ENROLL NOW READ THEIR STORIES !

    • (a) ENMITY
    • (b) ANYTIME
    • (c) NAMES
    • (d) DAINTY
    Show answer

    Answer: (c)

  10. 10. If EXPLAIN is coded as BUMIXFK, then how will GYM be coded as?

    • (a) YHN
    • (b) UJM
    • (c) DVJ
    • (d) IKL
    Show answer

    Answer: (c)

  11. 11. In a certain code language, '+' represents 'x', '-' represents '+', 'x' represents '÷' and '÷' represents '-'. What is the answer to the following question? 825 x 25 - 27 ÷ 10 = ?

    • (a) 100
    • (b) 50
    • (c) 25
    • (d) 20
    Show answer

    Answer: (b)

  12. 12. If 9x3=3; 15x3=5; 60x5=12; then what is the value of 27x3 = ?

    • (a) 30
    • (b) 9
    • (c) 3
    • (d) 6
    Show answer

    Answer: (b)

  13. 14. A woman walks 3 km North, then turns West and walks 4 km, then turns South and walks 7 km, then turns to her left and walks 4 km. Where is she now with reference to her starting position?

    • (a) 10 Kms South
    • (b) 4 Kms North
    • (c) 10 Kms North
    • (d) 4 Kms South
    Show answer

    Answer: (d)

  14. 15. In the question two statements are given, followed by two conclusions, I and II. You have to consider the statements to be true even if it seems to be at variance from commonly known facts. You have to decide which of the given conclusions, if any, follows from the given statements. Statement 1 : Some apples are red. Statement 2 : All red are oranges. Conclusion I : No oranges are apples. Conclusion II : Some apples are oranges.

    • (a) Only conclusion I follows
    • (b) Only conclusion II follows
    • (c) Both I and II follow
    • (d) Neither I nor II follows
    Show answer

    Answer: (b)

  15. 22. The ________ balance is the sum of the balance of merchandise trade, services and net transfers received from the rest of the world.

    • (a) Current Account
    • (b) Savings Account
    • (c) Capital Account
    • (d) Asset Account
    Show answer

    Answer: (a)

  16. 23. The relation between the consumer’s optimal choice of the quantity of a good and its price is very important and this relation is called the ________ function.

    • (a) Price
    • (b) Substitution
    • (c) Supply
    • (d) Demand
    Show answer

    Answer: (d)

  17. 24. "Reserve Bank of India" is listed in the __________ list given in the Seventh Schedule in the Constitution of India.

    • (a) Union
    • (b) State
    • (c) Global
    • (d) Concurrent
    Show answer

    Answer: (a)

  18. 25. _________ can give the Union parliament power to make laws on matters included in the State list.

    • (a) Ministry of Defence
    • (b) Prime Minister's Office
    • (c) Securities and Exchange Board of India
    • (d) Rajya Sabha
    Show answer

    Answer: (d)

General Awareness

  1. 26. According to the categories of land mentioned in the Chola inscriptions ___________ was known as the land of non-Brahmana peasant proprietors?

    • (a) Vellanvagai
    • (b) Brahmadeya
    • (c) Shalabhoga
    • (d) Devadana
    Show answer

    Answer: (a)

  2. 27. Sher Khan defeated _________ at Chausa (1539) and Kanauj (1540), forcing him to flee to Iran.

    • (a) Aurangzeb
    • (b) Humayun
    • (c) Muhammad Azam Shah
    • (d) Bahadur Shah I
    Show answer

    Answer: (b)

  3. 28. Around how much percent of earth's surface is covered with water?

    • (a) 20-25%
    • (b) 40-50%
    • (c) 70-80%
    • (d) 55-60%
    Show answer

    Answer: (c)

  4. 29. The method of soil conservation in which ploughing is done parallel to the contours of a hill slope to form a natural barrier for water to flow down the slop is called?

    • (a) Mulching
    • (b) Contour barriers
    • (c) Contour ploughing
    • (d) Terrace farming
    Show answer

    Answer: (c)

  5. 30. In females, the ovaries are located ______ on each side of the lower abdomen.

    • (a) One
    • (b) Two
    • (c) Three
    • (d) Four
    Show answer

    Answer: (a)

  6. 31. Through photosynthesis at least a half of the total carbon dioxide fixation on earth is carried out by?

    • (a) Pteridophytes
    • (b) Bryophytes
    • (c) Algae
    • (d) Gymnosperms
    Show answer

    Answer: (c)

  7. 32. Locust, Butterfly, Scorpion and Prawn are all examples of which Phylum?

    • (a) Annelida
    • (b) Chordata
    • (c) Arthropoda
    • (d) Platyhelminthes
    Show answer

    Answer: (c)

  8. 33. If an object moves in a circular path with uniform ________, its motion is called uniform circular motion.

    • (a) speed
    • (b) Time
    • (c) Velocity
    • (d) Acceleration
    Show answer

    Answer: (a)

  9. 34. The reflection formed by the plane mirror is ________________.

    • (a) vertical inversion
    • (b) a real image
    • (c) lateral inversion
    • (d) an enlarged image
    Show answer

    Answer: (c)

  10. 35. In Microsoft Excel, the ______() function is used to count the number of cells within a range that meet the given criteria.

    • (a) COUNTIF
    • (b) COUNT
    • (c) SUMCOUNT
    • (d) COUNTSUM
    Show answer

    Answer: (a)

  11. 36. Crystallisation is an example of?

    • (a) Physical Change
    • (b) Chemical Change
    • (c) Chemical Reaction
    • (d) Galvanisation
    Show answer

    Answer: (a)

  12. 37. Vinegar and Baking Soda together produce ____________.

    • (a) Copper
    • (b) Carbon Dioxide
    • (c) Copper Sulphate
    • (d) Magnesium Oxide
    Show answer

    Answer: (b)

  13. 38. The salt concentration (measured as salinity in parts per thousand), is _______ % in sea.

    • (a) 10-20
    • (b) 30-35
    • (c) 40-50
    • (d) 60-70
    Show answer

    Answer: (b)

  14. 39. ______________ scheme launched by the Central Government aims at development of rural growth clusters which have latent potential for growth.

    • (a) Soil Health Card
    • (b) Shyama Prasad Mukherji Rurban Mission
    • (c) Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana
    • (d) National RU URBAN Mission
    Show answer

    Answer: (b)

  15. 40. Who discovered Neon?

    • (a) Robert Noyce
    • (b) Enrico Fermi
    • (c) Morris W. Travers and William Ramsay
    • (d) Antonio de Ulloa and Charles Wood
    Show answer

    Answer: (c)

  16. 41. Which nation(s) will host the Men's Cricket World Cup to be held in the year 2019?

    • (a) West Indies
    • (b) Australia and New Zealand
    • (c) England and Wales
    • (d) India and Pakistan
    Show answer

    Answer: (c)

  17. 42. Gol Gumbaz is located in?

    • (a) Kerala
    • (b) Gujarat
    • (c) Rajasthan
    • (d) Karnataka
    Show answer

    Answer: (d)

  18. 43. Which of the following is the second highest civilian award of India given for exceptional and distinguished service in any field including service rendered by the government servants?

    • (a) Padma Bhushan
    • (b) Param Vir Chakra
    • (c) Padma Vibhushan
    • (d) Bharat Ratna
    Show answer

    Answer: (c)

  19. 44. Which of the statements given below are correct? 1. The author of the novel 'Ancillary Justice' is Charles Stross. 2. The author of the novel 'Air' is Ann Leckie. 3. The author of the novel 'Mission Earth' is L. Ron Hubbard.

    • (a) 1 and 2
    • (b) 2 and 3
    • (c) 1 and 3
    • (d) 1, 2 and 3
    Show answer

    Answer: (a)

  20. 45. In April 2017, who has been made United Nation's Messenger of Peace?

    • (a) Scott Kelly
    • (b) Lang Lang
    • (c) Malala Yousafzai
    • (d) Leonardo DiCaprio
    Show answer

    Answer: (c)

  21. 46. Which of the following countries is not a member of The South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)?

    • (a) Afghanistan
    • (b) Pakistan
    • (c) Maldives
    • (d) Myanmar
    Show answer

    Answer: (d)

  22. 47. What is the largest 4 digit number which is exactly divisible by 81?

    • (a) 9993
    • (b) 9936
    • (c) 9918
    • (d) 9963
    Show answer

    Answer: (d)

  23. 48. If A and B together do a job in 7.5 days and if A could do the job in 10 days if he worked alone. How many days would B take to do the job if he worked alone?

    • (a) 30
    • (b) 40
    • (c) 25
    • (d) 50
    Show answer

    Answer: (a)

  24. 49. What is the area (in sq cm) of a rectangle of perimeter 48 cm and breadth 10 cm?

    • (a) 140
    • (b) 480
    • (c) 240
    • (d) 440
    Show answer

    Answer: (a)

  25. 50. If the selling price of an item is Rs 1000 after getting a discount of 20%, then what was the marked price (in Rs)?

    • (a) 1200
    • (b) 1250
    • (c) 800
    • (d) 1400
    Show answer

    Answer: (b)

Quantitative Aptitude

  1. 51. If A = 2B = 4C; what is the value of A : B : C?

    • (a) 4 : 2 : 1
    • (b) 1 : 2 : 4
    • (c) 8 : 4 : 1
    • (d) 16 : 4 : 1
    Show answer

    Answer: (a)

  2. 52. The average cost of 4 items in a shopping list is Rs 1,250. If one more item whose cost is Rs 2,000 is added to the list what will be the new average (in Rs)?

    • (a) 1100
    • (b) 1500
    • (c) 1400
    • (d) 1250
    Show answer

    Answer: (c)

  3. 53. If a vendor sells a coconut at Rs 24 he makes 20% loss. If he sells at Rs 36 then what is his profit percentage?

    • (a) 10
    • (b) 20
    • (c) 30
    • (d) 40
    Show answer

    Answer: (b)

  4. 54. 20 is 0.25% of?

    • (a) 10000
    • (b) 8000
    • (c) 5000
    • (d) 2500
    Show answer

    Answer: (b)

  5. 55. If a taxi going at 40 km/hr takes 25 minutes to travel a certain distance, by how much should it increase its speed (in km/hr) to travel the same distance in 20 minutes?

    • (a) 50
    • (b) 5
    • (c) 25
    • (d) 10
    Show answer

    Answer: (d)

  6. 56. If compound interest received on a certain amount in the 3rd year is Rs. 1,240, what will be the compound interest (in Rs) for the 4th year on the same amount at 9% rate of interest?

    • (a) 1245.6
    • (b) 1521.6
    • (c) 1351.6
    • (d) 1220.6
    Show answer

    Answer: (c)

  7. 57. If -3/2 + (2/3)(3x + 9) = x/2, then what is the value of x?

    • (a) -9
    • (b) 11
    • (c) 9
    • (d) -3
    Show answer

    Answer: (d)

  8. 58. If a - b = 2 and ab = 8, then what is the value of a3 - b3?

    • (a) 65
    • (b) 34
    • (c) 43
    • (d) 56
    Show answer

    Answer: (d)

  9. 59. A non-zero number is greater than 7 times its reciprocal by 9.3. What is the number?

    • (a) 10
    • (b) 20
    • (c) 5
    • (d) 14
    Show answer

    Answer: (a)

  10. 60. What is the sum of the first 12 terms of an arithmetic progression if the first term is 3 and last term is 47?

    • (a) 260
    • (b) 300
    • (c) 280
    • (d) 220
    Show answer

    Answer: (b)

  11. 61. The point P(a, b) is first reflected in origin to P1 and P1 is reflected in Y-axis to (4, -3). What are the co-ordinates of point P?

    • (a) (4, 3)
    • (b) (-4, 3)
    • (c) (3, 4)
    • (d) (-3, 4)
    Show answer

    Answer: (a)

  12. 62. In what ratio is the segment joining (-1, 3)and (2,-4) divided by the Y axis?

    • (a) 2 : 1
    • (b) 1 : 4
    • (c) 1 : 2
    • (d) 4 : 1
    Show answer

    Answer: (c)

  13. 63. What is the slope of the line 2x + 3y = 12?

    • (a) 2/3
    • (b) 3/2
    • (c) -3/2
    • (d) -2/3
    Show answer

    Answer: (d)

  14. 64. The areas of two similar triangles ΔXYZ and ΔPQR are 100 sq cms and 25 sq cms respectively. If PQ = 4 cm then what is the length of XY (in cm)?

    • (a) 16
    • (b) 14
    • (c) 8
    • (d) 20
    Show answer

    Answer: (c)

  15. 65. What is the value of Sec 30° + Tan 60°?

    • (a) 5/√3
    • (b) (√6 + 1)/√3
    • (c) (√3 + 2)/√3
    • (d) (1 + √3)/2
    Show answer

    Answer: (a)

  16. 66. Δ PQR is right angled at Q. If m√R = 30°, then what is the value of Cot P?

    • (a) 1/2
    • (b) 1/√2
    • (c) 1/√3
    • (d) 2
    Show answer

    Answer: (c)

  17. 68. In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. He turned and walked (1)/ away, his head nearly a (2)/ foot up the others. (3)/No Error (4)

    • (a) 1
    • (b) 2
    • (c) 3
    • (d) 4
    Show answer

    Answer: (c)

  18. 69. In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. He parked the (1)/ car front of the house and (2)/ headed down the street. (3)/No Error (4)

    • (a) 1
    • (b) 2
    • (c) 3
    • (d) 4
    Show answer

    Answer: (b)

  19. 70. In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. At the meeting, the school counsellor will _________ me on some of my career options.

    • (a) advise
    • (b) speak
    • (c) say
    • (d) listen
    Show answer

    Answer: (a)

  20. 71. In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. Boys and girls ________ enjoy playing with the building blocks.

    • (a) dislike
    • (b) like
    • (c) even
    • (d) alike
    Show answer

    Answer: (d)

  21. 72. In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given. Fissure

    • (a) Agglutinate
    • (b) Blend
    • (c) Cleavage
    • (d) Entwine
    Show answer

    Answer: (c)

  22. 73. In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given. Morbid

    • (a) Ghastly
    • (b) Animated
    • (c) Buoyant
    • (d) Jaunty
    Show answer

    Answer: (a)

  23. 74. In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given. Abeyance

    • (a) Dormancy
    • (b) Quiescence
    • (c) Latency
    • (d) Continuation
    Show answer

    Answer: (d)

  24. 75. In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given. Callow

    • (a) Inexperienced
    • (b) Jejune
    • (c) Sophisticated
    • (d) Juvenile
    Show answer

    Answer: (c)

English Comprehension

  1. 76. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. Get on the nerves

    • (a) To be an irritant
    • (b) To lose confidence
    • (c) To become very sensitive; cry easily
    • (d) To become very strong emotionally
    Show answer

    Answer: (a)

  2. 77. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. Keep under one's hat

    • (a) Keep all your wealth in your home
    • (b) To keep something a secret
    • (c) Steal and hide something
    • (d) Take care of somebody else's valuables given to you for safe keeping
    Show answer

    Answer: (b)

  3. 78. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement". She (had to) four previous solo shows.

    • (a) has
    • (b) has had
    • (c) has been
    • (d) no improvement
    Show answer

    Answer: (b)

  4. 79. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement". That must (being) really difficult for you.

    • (a) has been
    • (b) have been
    • (c) been
    • (d) no improvement
    Show answer

    Answer: (b)

  5. 80. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the words/sentence. Deliberately destroy something for military advantage

    • (a) Devotion
    • (b) Fidelity
    • (c) Sabotage
    • (d) Ardour
    Show answer

    Answer: (c)

  6. 81. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the words/sentence. The area near or surrounding a particular place

    • (a) Horizon
    • (b) Vicinity
    • (c) Distant
    • (d) Removed
    Show answer

    Answer: (b)

  7. 82. In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

    • (a) illecitly
    • (b) illicitly
    • (c) ilicitly
    • (d) illicitley
    Show answer

    Answer: (b)

  8. 83. In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

    • (a) brutalety
    • (b) brutality
    • (c) bruttality
    • (d) bruttalety
    Show answer

    Answer: (b)

  9. 84. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph. Then there came faint rays of primrose X-light that changed presently to golden Y-bars, through which the dawn Z-glided out across the desert

    • (a) ZYX
    • (b) XYZ
    • (c) ZXY
    • (d) YZX
    Show answer

    Answer: (b)

  10. 85. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph. It seemed to them far easier to conceive X-that the water had gone down, than Y-that solid land had risen Z-upward into its present position

    • (a) XYZ
    • (b) ZYX
    • (c) ZXY
    • (d) YZX
    Show answer

    Answer: (a)

  11. 86. In the following question, a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active voice. Gopal ran the marathon in record time.

    • (a) The marathon was run by Gopal in record time.
    • (b) The marathon is run by Gopal in record time.
    • (c) Gopal in record time run the marathon
    • (d) Gopal in record time is running the marathon.
    Show answer

    Answer: (a)

  12. 87. In the following question, a sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Indirect/Direct speech. Father says, "Kashmir is the heaven on earth."

    • (a) Father said that Kashmir has been the heaven on earth.
    • (b) Father is saying that Kashmir is the heaven on earth.
    • (c) Father says that Kashmir is the heaven on earth.
    • (d) Father says that Kashmir was the heaven on earth.
    Show answer

    Answer: (c)

  13. PassageFor questions 88–92

    A passage is given with 5 questions following it. Read the passage carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives. Everyone expected Mary Zophres to win for her retro-revival Technicolor clothes in La La Land — the eventual winner, Colleen Atwood for Fantastic Beasts and Where to Find Them, seemed surprised too. But as other awards began to slip away from the well-reviewed musical, a theme could be teased out. What is Fantastic Beasts if not a plea for equal treatment of people, magical or otherwise? Then, Arrival, a film about the inherent benignity of aliens (read immigrants) won for Best Sound Editing. Hacksaw Ridge, which is, in a way, an anti-guns movie, won in two categories. Fences, about an African-American father who fears racial discrimination, took home the Oscar for Best Supporting Actress. Earlier, Moonlight, featuring two minority communities (black and gay), won for Best Supporting Actor. This turned out to be one of those years the Oscar voter was underestimated. As a majority of voters are actors, there was the tendency to think they'd reward La La Land, a celebration of creation: the heroine wants to make movies, the hero wants to make jazz. It looked like the year of The Artist all over again.

  14. 88. Colleen Atwood won which Award?

    • (a) Best Costume Design for La La Land
    • (b) Best Supporting Actor for Fantastic Beasts and Where to Find Them
    • (c) Best Supporting Actor for La La Land
    • (d) Best Costume Design for Fantastic Beasts and Where to Find Them
    Show answer

    Answer: (d)

  15. 89. What does the lead female actor in La La Land want to do?

    • (a) Make jazz
    • (b) Make movies
    • (c) Make music
    • (d) Make magic
    Show answer

    Answer: (b)

  16. 90. Which of the following movies is about kindness of Aliens?

    • (a) Hacksaw Ridge
    • (b) Arrival
    • (c) Fences
    • (d) Moonlight
    Show answer

    Answer: (b)

  17. 91. Why was it assumed that La La Land would win a lot of awards?

    • (a) Because the movie celebrates creation
    • (b) Because majority of voters are actors
    • (c) Because it is a movie about making movies and jazz
    • (d) Because it is a retro-revival Technicolor movie
    Show answer

    Answer: (b)

  18. 92. Which movie for sure won two awards?

    • (a) Arrival
    • (b) Fences
    • (c) Moonlight
    • (d) Hacksaw Ridge
    Show answer

    Answer: (d)

Show answers

Answer key

Answer key as marked in the Staff Selection Commission’s response sheet. “—” means the sheet did not show it clearly.

General Intelligence and Reasoning

Q 1
(a)
Q 2
(c)
Q 3
(d)
Q 4
(b)
Q 5
(b)
Q 6
(b)
Q 7
(d)
Q 8
(d)
Q 9
(c)
Q 10
(c)
Q 11
(b)
Q 12
(b)
Q 14
(d)
Q 15
(b)
Q 22
(a)
Q 23
(d)
Q 24
(a)
Q 25
(d)

General Awareness

Q 26
(a)
Q 27
(b)
Q 28
(c)
Q 29
(c)
Q 30
(a)
Q 31
(c)
Q 32
(c)
Q 33
(a)
Q 34
(c)
Q 35
(a)
Q 36
(a)
Q 37
(b)
Q 38
(b)
Q 39
(b)
Q 40
(c)
Q 41
(c)
Q 42
(d)
Q 43
(c)
Q 44
(a)
Q 45
(c)
Q 46
(d)
Q 47
(d)
Q 48
(a)
Q 49
(a)
Q 50
(b)

Quantitative Aptitude

Q 51
(a)
Q 52
(c)
Q 53
(b)
Q 54
(b)
Q 55
(d)
Q 56
(c)
Q 57
(d)
Q 58
(d)
Q 59
(a)
Q 60
(b)
Q 61
(a)
Q 62
(c)
Q 63
(d)
Q 64
(c)
Q 65
(a)
Q 66
(c)
Q 68
(c)
Q 69
(b)
Q 70
(a)
Q 71
(d)
Q 72
(c)
Q 73
(a)
Q 74
(d)
Q 75
(c)

English Comprehension

Q 76
(a)
Q 77
(b)
Q 78
(b)
Q 79
(b)
Q 80
(c)
Q 81
(b)
Q 82
(b)
Q 83
(b)
Q 84
(b)
Q 85
(a)
Q 86
(a)
Q 87
(c)
Q 88
(d)
Q 89
(b)
Q 90
(b)
Q 91
(b)
Q 92
(d)