Verified against official sourcesLast updated

ExamBharo

Type to search · Esc to close

ExamBharo · SSC CGL 2017 Tier I — 18 August 2017, Shift 2 · exambharo.com/previous-year-papers/ssc-cgl-2017-tier-1-18-aug-shift-2/

Question paper · SSC CGL

SSC CGL 2017 Tier I — 18 August 2017, Shift 2

18 August 2017 · Shift 288 of the paper’s 97 questions+2 for a correct answer, −0.5 for a wrong one

9 questions of the original paper are not included: those that need a figure or formatting we cannot show, that have no answer in the response sheet, or that we could not check against a second copy of the paper.

Questions from the Staff Selection Commission’s paper of 18 August 2017, Shift 2. Each question’s answer is under it, hidden until you open it, and the full answer key is at the end. Take the paper as a timed practice test to be scored.

General Intelligence and Reasoning

  1. 1. Select the odd word from the given alternatives.

    • (a) Wall clock
    • (b) Painting
    • (c) Photo frame
    • (d) Carpet
    Show answer

    Answer: (d)

  2. 2. Select the odd letters from the given alternatives.

    • (a) LMN
    • (b) PPQ
    • (c) RST
    • (d) VWX
    Show answer

    Answer: (b)

  3. 3. Select the odd number from the given alternatives.

    • (a) 80
    • (b) 17
    • (c) 13
    • (d) 31
    Show answer

    Answer: (a)

  4. 4. A series is given, with one word missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. yes, rain, alive, subtle, ?

    • (a) airport
    • (b) smoke
    • (c) inch
    • (d) fabulous
    Show answer

    Answer: (a)

  5. 6. A series is given, with one number missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. 1, 0.25, 1/9, ? , 0.04, 1/36

    • (a) 0.0625
    • (b) 0.025
    • (c) 1/8
    • (d) 1/6
    Show answer

    Answer: (a)

  6. 7. Eshan's birthday is on Friday 10th March. On what day of the week will be Shlok's Birthday in the same year if Shlok was born on 25th September?

    • (a) Monday
    • (b) Wednesday
    • (c) Friday
    • (d) Thursday
    Show answer

    Answer: (a)

  7. 8. The weights of 4 boxes are 70, 50, 30 and 90 kilograms. Which of the following cannot be the total weight,in kilograms, of any combination of these boxes and in a combination a box can be used only once?

    • (a) 220
    • (b) 240
    • (c) 210
    • (d) 170
    Show answer

    Answer: (a)

  8. 9. From the given words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word. SHORTING

    • (a) THORN
    • (b) NITRO
    • (c) NOISE
    • (d) STING ENROLL NOW READ THEIR STORIES !
    Show answer

    Answer: (c)

  9. 10. If BAPTISM is coded as DCRVKUO, then how will TIN be coded as?

    • (a) VKP
    • (b) EBC
    • (c) FDF
    • (d) CLS
    Show answer

    Answer: (a)

  10. 11. In a certain code language, '+' represents 'x', '-' represents '+', 'x' represents '÷' and '÷' represents '-'. What is the answer to the following question? 45 x 5 - 24 + 3 ÷ 80 = ?

    • (a) 100
    • (b) 52
    • (c) 1
    • (d) 82
    Show answer

    Answer: (c)

  11. 12. If 5$125 = 25, 12$48 = 4 then what is the value of 4$24 = ?

    • (a) 34
    • (b) 35
    • (c) 6
    • (d) 5
    Show answer

    Answer: (c)

  12. 14. Two planes start from the same airport. A flies 50 km East. B flies 15 km North, then turns East and flies 20 km, then turns to its right and flies 15 km. Where is B with respect to A now?

    • (a) 30 km East
    • (b) 70 km East
    • (c) 30 km West
    • (d) 70 km West
    Show answer

    Answer: (c)

  13. 15. In the question a statement is given, followed by two arguments, I and II. You have to consider the statement to be true even if it seems to be at variance from commonly known facts. You have to decide which of the given arguments, if any, is a strong argument. Statement : Should zoos be closed down? Argument I : Yes, imprisoning animals is a crime. Argument II : No, it is fine if some animals are kept in captivity for sake of entertainment.

    • (a) if only argument I is strong.
    • (b) if only argument II is strong.
    • (c) if both I and II are strong.
    • (d) if neither I nor II is strong.
    Show answer

    Answer: (a)

  14. 23. From which of the following, is the GDP of a country not derived from?

    • (a) Agricultural sector
    • (b) Industrial sector
    • (c) International sector
    • (d) Service sector
    Show answer

    Answer: (c)

  15. 24. ___________ is the set of all possible combinations of the two inputs that yield the same maximum possible level of output.

    • (a) The Short Run
    • (b) The Long Run
    • (c) Isoquant
    • (d) Average product
    Show answer

    Answer: (c)

  16. 25. ________ means that the President of India can refer any matter that is of public importance or that which involves interpretation of Constitution to Supreme Court for advice.

    • (a) Original Jurisdiction
    • (b) Writ Jurisdiction
    • (c) Appellate Jurisdiction
    • (d) Advisory Jurisdiction
    Show answer

    Answer: (d)

General Awareness

  1. 26. There are total _________ parliamentary seats (Rajya Sabha constituency) in Sikkim.

    • (a) 11
    • (b) 19
    • (c) 10
    • (d) 1
    Show answer

    Answer: (d)

  2. 27. Dara Shikoh was killed in conflict with his brother _______________.

    • (a) Jahangir
    • (b) Aurangzeb
    • (c) Babur
    • (d) Shah Jahan
    Show answer

    Answer: (b)

  3. 28. The Arabic work of al-Biruni that gave an account of the subcontinent is called __________.

    • (a) Kitab - Al Hind
    • (b) Kitab - Al Bharat
    • (c) Pustak - Al Hind
    • (d) Pustak - Al Bharat
    Show answer

    Answer: (a)

  4. 29. How many union territories does India have as of June 2017?

    • (a) 7
    • (b) 6
    • (c) 5
    • (d) 4
    Show answer

    Answer: (a)

  5. 30. The northern plain of India is formed of __________________.

    • (a) metamorphic soil
    • (b) igneous rocks
    • (c) alluvial soil
    • (d) old crystalline rocks
    Show answer

    Answer: (c)

  6. 31. Lion, Leopard and Tiger are all species of which genus?

    • (a) Solanum
    • (b) Panthera
    • (c) Felis
    • (d) Tigris
    Show answer

    Answer: (b)

  7. 32. __________ are made up of sclerenchymatous cells. These are generally absent in the primary phloem but are found in the secondary phloem. __________

    • (a) Xylem fibres
    • (b) Xylem parenchyma
    • (c) Phloem parenchyma
    • (d) Phloem fibres
    Show answer

    Answer: (d)

  8. 33. What type of a body plan does coelenterates, ctenophores and echinoderms have?

    • (a) Annelida
    • (b) Radial
    • (c) Bilateral
    • (d) Platyhelminthes
    Show answer

    Answer: (b)

  9. 34. If the speed of an object moving along a straight line is constant, its motion is said to be _________.

    • (a) Uniform
    • (b) Periodic
    • (c) Circular
    • (d) Non-uniform
    Show answer

    Answer: (a)

  10. 35. The strength of a force is usually expressed by its __________.

    • (a) Motion
    • (b) Direction
    • (c) Interaction
    • (d) Magnitude
    Show answer

    Answer: (d)

  11. 36. ________ is not a storage device.

    • (a) iPod
    • (b) Pen drives
    • (c) Linux
    • (d) Flash Disks
    Show answer

    Answer: (c)

  12. 37. Magnesium (Mg) + Oxygen (O2) = ?

    • (a) Mg2O
    • (b) MgO4
    • (c) O2Mg
    • (d) MgO
    Show answer

    Answer: (d)

  13. 38. What is the reaction between an acid and a base called?

    • (a) Desalination
    • (b) Crystallisation
    • (c) Neutralisation
    • (d) Sublimation
    Show answer

    Answer: (c)

  14. 39. According to an estimate, almost ___ percent forests have been lost in the tropics, compared to only 1 percent in the temperate region.

    • (a) 20
    • (b) 40
    • (c) 60
    • (d) 80
    Show answer

    Answer: (b)

  15. 40. ______________ scheme launched by the Central Government is a new crop insurance scheme to boost farming sector in the country.

    • (a) Soil Health Card
    • (b) Shyama Prasad Mukherji R-urban Mission
    • (c) Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana
    • (d) National R-URBAN Mission
    Show answer

    Answer: (c)

  16. 41. Who discovered Proton?

    • (a) Ernest Rutherford
    • (b) Friedrich Miescher
    • (c) Henri Becquerel
    • (d) Henry Cavendish
    Show answer

    Answer: (a)

  17. 42. Who is the winner of 2017 Indian Premier League (Cricket)?

    • (a) Mumbai Indians
    • (b) Rising Pune Supergiant
    • (c) Delhi Daredevils
    • (d) Sunrisers Hyderabad
    Show answer

    Answer: (a)

  18. 43. In which city of India is Dhamek Stupa located?

    • (a) Pune
    • (b) Delhi
    • (c) Varanasi
    • (d) Hyderabad
    Show answer

    Answer: (c)

  19. 44. Which of the following was the winner of the Grammy Awards 2016 "Song of the Year"?

    • (a) Alright
    • (b) Blank Space
    • (c) Girl Crush
    • (d) Thinking Out Loud
    Show answer

    Answer: (d)

  20. 45. Which of the statements given below are correct? 1. The author of the novel 'Dodgers' is Don Winslow. 2. The author of the novel 'Forty Thieves' is Bill Beverly. 3. The author of the novel 'The Corrections' is Thomas Perry.

    • (a) 1 and 2
    • (b) 2 and 3
    • (c) 1 and 3
    • (d) 1, 2 and 3
    Show answer

    Answer: (d)

  21. 46. What was Australia's rank in 2016 Human Development Index published by the United Nations Development Programme?

    • (a) 2
    • (b) 20
    • (c) 100
    • (d) 200
    Show answer

    Answer: (a)

  22. 47. The Samjhauta Express runs between Delhi to which city in Pakistan?

    • (a) Karachi
    • (b) Islamabad
    • (c) Quetta
    • (d) Lahore
    Show answer

    Answer: (d)

  23. 48. What is the largest 4 digit number that is exactly divisible by 93?

    • (a) 9961
    • (b) 9971
    • (c) 9981
    • (d) 9951
    Show answer

    Answer: (d)

  24. 49. A, B and C can finish a job working alone in 20, 30 and 60 days respectively. They all work together for 1 day, then A and B quit. How many days C working alone will take to finish the remaining part of the job?

    • (a) 60
    • (b) 54
    • (c) 6
    • (d) 27
    Show answer

    Answer: (b)

  25. 50. What is the area (in sq cm) of a rectangle of perimeter 90 cm and breadth 20 cm?

    • (a) 500
    • (b) 400
    • (c) 250
    • (d) 450
    Show answer

    Answer: (a)

Quantitative Aptitude

  1. 51. If the selling price of an item is Rs 9750 after getting a discount of 25%, then what was its marked price (in Rs)?

    • (a) 13000
    • (b) 12187
    • (c) 14000
    • (d) 13187
    Show answer

    Answer: (a)

  2. 52. If 3A = 2B = 4C; then what is A : B : C?

    • (a) 3 : 2 : 4
    • (b) 6 : 4 : 3
    • (c) 4 : 6 : 3
    • (d) 2 : 3 : 4
    Show answer

    Answer: (c)

  3. 53. The average cost of 5 items in a shopping list is Rs 650. If one more item whose cost is Rs 1400 is added to the list what will be the new average (in Rs)?

    • (a) 775
    • (b) 875
    • (c) 725
    • (d) 825
    Show answer

    Answer: (a)

  4. 54. If a vendor sells apples at Rs 170 per kg he suffers 15% loss. If he sells at Rs 230 per kg, then what is his profit percentage?

    • (a) 15
    • (b) 10
    • (c) 5
    • (d) 20
    Show answer

    Answer: (a)

  5. 55. If 40 is 0.05% of x, then what is the value of x?

    • (a) 80000
    • (b) 8000
    • (c) 800
    • (d) 80
    Show answer

    Answer: (a)

  6. 56. A taxi going at 90 km/hr takes 35 minutes to travel a certain distance. By how much should it increase its speed (in km/hr) to travel the same distance in 21 minutes?

    • (a) 60
    • (b) 150
    • (c) 120
    • (d) 90
    Show answer

    Answer: (a)

  7. 57. If compound interest received on a certain amount in the 2nd year is Rs 1200, what will be the compound interest (in Rs) for the 4th year on the same amount at 10% rate of interest?

    • (a) 1452
    • (b) 1320
    • (c) 1552
    • (d) 1420
    Show answer

    Answer: (a)

  8. 58. If 17/3 + [3(2x - 5/3)]/2 = 1/6, then what is the value of x?

    • (a) 1
    • (b) 3
    • (c) -3
    • (d) -1
    Show answer

    Answer: (d)

  9. 59. If a + b = 5 and ab = 6, then what is the value of a3 + b3 ?

    • (a) 32
    • (b) 38
    • (c) 35
    • (d) 34
    Show answer

    Answer: (c)

  10. 60. The sum of a fraction and 3 times its reciprocal is 37/10. What is the fraction?

    • (a) 5/2
    • (b) 2/5
    • (c) 5/4
    • (d) 4/5
    Show answer

    Answer: (a)

  11. 61. The 4th and 7th term of an arithmetic progression are 11 and -4 respectively. What is the 15th term?

    • (a) -49
    • (b) -44
    • (c) -39
    • (d) -34
    Show answer

    Answer: (b)

  12. 62. What is the reflection of the point (5 , -1) in the line y = 2?

    • (a) (5, -5)
    • (b) (-5, -5)
    • (c) (5, 5)
    • (d) (-5, 5)
    Show answer

    Answer: (c)

  13. 63. In what ratio is the segment joining points (2, 3) and (-2, 1) divided by the Y-axis?

    • (a) 1 : 2
    • (b) 1 : 1
    • (c) 3 : 1
    • (d) 2 : 3
    Show answer

    Answer: (b)

  14. 64. What is the slope of the line 2x - 5y = 12?

    • (a) 2/5
    • (b) 5/2
    • (c) -2/5
    • (d) -5/2
    Show answer

    Answer: (a)

  15. 65. Triangle ΔXYZ is similar to ΔPQR. If XY:PQ=5:1. If Area of ΔPQR is 5 sq cm, what is the area (in sq cm) of ΔXYZ?

    • (a) 125
    • (b) 120
    • (c) 100
    • (d) 64
    Show answer

    Answer: (a)

  16. 66. What is the value of Cot 60o - Sec 30o?

    • (a) -1/3
    • (b) -1/√3
    • (c) 1/√3
    • (d) 1/3
    Show answer

    Answer: (b)

  17. 67. Δ ABC is right angled at B. If m∠A = 30°. What is the length (in cm) of AB, if AC = 8 cm?

    • (a) 2√3
    • (b) 4√3
    • (c) 4/√3
    • (d) 2/√3
    Show answer

    Answer: (b)

  18. 68. If Cot θ = 24/7, then what is the value of Sec θ?

    • (a) 7/25
    • (b) 25/24
    • (c) 8/25
    • (d) 9/25
    Show answer

    Answer: (b)

  19. 69. In how many years was the number of admissions greater than that of the previous year?

    • (a) 2
    • (b) 3
    • (c) 1
    • (d) 4
    Show answer

    Answer: (b)

  20. 70. Ignoring year 2016 how many students took admission in the coaching centre since its inception in the year 2011?

    • (a) 1300
    • (b) 1200
    • (c) 900
    • (d) 1000
    Show answer

    Answer: (d)

  21. 71. Admissions in the year 2014 grew by _______ percent as compared to the previous year.

    • (a) 50
    • (b) 100
    • (c) 40
    • (d) 66.67
    Show answer

    Answer: (d)

  22. 72. If fees charged by the coaching centre was Rs 10000 for the first 3 years and Rs 12000 for the next three years then what is the total fees (in Rs. Crores) collected by the coaching centre in the last six years?

    • (a) 1.48
    • (b) 1.38
    • (c) 1.28
    • (d) 1.18
    Show answer

    Answer: (a)

  23. 73. In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. They did nothing (1)/ that was down the (2)/ dignity of princes. (3)/No Error (4)

    • (a) 1
    • (b) 2
    • (c) 3
    • (d) 4
    Show answer

    Answer: (b)

  24. 74. In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. What are (1)/ you doing (2)/ by here? (3)/No Error (4)

    • (a) 1
    • (b) 2
    • (c) 3
    • (d) 4
    Show answer

    Answer: (c)

  25. 75. In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. Do you ____________ own a copy of Shakespeare's Hamlet?

    • (a) chance
    • (b) chances
    • (c) perchance
    • (d) by chances
    Show answer

    Answer: (c)

English Comprehension

  1. 76. In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. A police detective often finds himself in the position of having to ___________ between a lie and a truth.

    • (a) extinguish
    • (b) distinguish
    • (c) finish
    • (d) languish
    Show answer

    Answer: (b)

  2. 77. In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given. Commemorate

    • (a) Opprobrium
    • (b) Reproach
    • (c) Disrepute
    • (d) Celebrate
    Show answer

    Answer: (d)

  3. 78. In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given. Plebiscite

    • (a) Referendum
    • (b) Tyranny
    • (c) Despotism
    • (d) Monarchy
    Show answer

    Answer: (a)

  4. 79. In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given. Rampage

    • (a) Binge
    • (b) Frenzy
    • (c) Harmony
    • (d) Turmoil
    Show answer

    Answer: (c)

  5. 80. In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given. Blasphemous

    • (a) Pious
    • (b) Profane
    • (c) Sacrilegious
    • (d) Irreligious
    Show answer

    Answer: (a)

  6. 81. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. To have something on the brain

    • (a) To be obsessed with something
    • (b) To be ready with an immediate smart witty reply
    • (c) To unable to solve a particularly difficult philosophical problem
    • (d) To think wistfully about past life
    Show answer

    Answer: (a)

  7. 82. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. Not one's cup of tea

    • (a) To stop having breakfast
    • (b) To accept defeat even before attempting to take up the challenge
    • (c) To be satisfied with less
    • (d) Not one's choice or preference
    Show answer

    Answer: (d)

  8. 83. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement". The battle (to rage) for some time.

    • (a) is raging
    • (b) has been raged
    • (c) had been raging
    • (d) no improvement
    Show answer

    Answer: (c)

  9. 84. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement". She glanced back to make sure she (wasn't to be) observed.

    • (a) wasn'tbe
    • (b) weren't being
    • (c) wasn'tbeing
    • (d) no improvement
    Show answer

    Answer: (c)

  10. 85. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the words/sentence. The crime of betraying one's country

    • (a) Treason
    • (b) Frankness
    • (c) Fidelity
    • (d) Allegiance
    Show answer

    Answer: (a)

  11. 86. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the words/sentence. Fanatical and uncompromising pursuit of ideals

    • (a) Nonpartisan
    • (b) Zealotry
    • (c) Neutral
    • (d) Aloof
    Show answer

    Answer: (b)

  12. 87. In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

    • (a) Composure
    • (b) Cumposure
    • (c) Composore
    • (d) Cumposore
    Show answer

    Answer: (a)

  13. 88. In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

    • (a) Alliviate
    • (b) Aleviate
    • (c) Alleviate
    • (d) Aliviate
    Show answer

    Answer: (c)

  14. 89. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph. "Phew," said I, grabbing X-cheerfully round my head Y-at the halo of flies Z-which buzzed

    • (a) YZX
    • (b) YXZ
    • (c) XZY
    • (d) XYZ
    Show answer

    Answer: (a)

  15. 90. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph. The investigations of the X-peculiar place in the economy of the body Y-physiologist and the psychologist Z-have revealed that the brain holds a

    • (a) YXZ
    • (b) XZY
    • (c) XYZ
    • (d) YZX
    Show answer

    Answer: (d)

  16. 91. In the following question, a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active voice. The choir really enjoys that piece.

    • (a) That piece are really enjoyed by the choir.
    • (b) That piece is really enjoyed by the choir.
    • (c) Enjoyment of that piece is done by the choir.
    • (d) Enjoying of that piece is done by the choir.
    Show answer

    Answer: (b)

  17. 92. In the following question, a sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Indirect/Direct speech. Akash said, "Mahesh has gone home."

    • (a) Akash said that Mahesh has gone home.
    • (b) Akash said then Mahesh had gone home.
    • (c) Akash said then Mahesh has gone home.
    • (d) Akash said that Mahesh had gone home.
    Show answer

    Answer: (d)

  18. PassageFor questions 93–97

    In the following passage, some of the words have been left out. Read the passage carefully and select the correct answer for the given blank out of the four alternatives. Most __________________ of all to the rambler on avian lore intent is the fact that there are many species and genera that are peculiar to the West, and ______________ new to him, keeping him constantly on the 'qui vive'. _____________ Colorado you will look in vain for the common blue jay, so abundant in all parts of the East; but you will be more _______________ compensated by the presence of seven other species _____________ the jay household.

  19. 93. Most __________________ of all to the rambler

    • (a) interesting
    • (b) interest
    • (c) interested
    • (d) interests
    Show answer

    Answer: (a)

  20. 94. West, and ______________ new to him, keeping him constantly on the 'qui vive'.

    • (a) therefore
    • (b) because
    • (c) if
    • (d) for
    Show answer

    Answer: (a)

  21. 95. _____________ Colorado you will look in vain for the common blue jay

    • (a) On
    • (b) In
    • (c) Into
    • (d) Onto
    Show answer

    Answer: (b)

  22. 96. but you will be more _______________ compensated

    • (a) then
    • (b) that
    • (c) than
    • (d) this
    Show answer

    Answer: (c)

  23. 97. presence of seven other species _____________ the jay household.

    • (a) for
    • (b) to
    • (c) of
    • (d) off
    Show answer

    Answer: (c)

Show answers

Answer key

Answer key as marked in the Staff Selection Commission’s response sheet. “—” means the sheet did not show it clearly.

General Intelligence and Reasoning

Q 1
(d)
Q 2
(b)
Q 3
(a)
Q 4
(a)
Q 6
(a)
Q 7
(a)
Q 8
(a)
Q 9
(c)
Q 10
(a)
Q 11
(c)
Q 12
(c)
Q 14
(c)
Q 15
(a)
Q 23
(c)
Q 24
(c)
Q 25
(d)

General Awareness

Q 26
(d)
Q 27
(b)
Q 28
(a)
Q 29
(a)
Q 30
(c)
Q 31
(b)
Q 32
(d)
Q 33
(b)
Q 34
(a)
Q 35
(d)
Q 36
(c)
Q 37
(d)
Q 38
(c)
Q 39
(b)
Q 40
(c)
Q 41
(a)
Q 42
(a)
Q 43
(c)
Q 44
(d)
Q 45
(d)
Q 46
(a)
Q 47
(d)
Q 48
(d)
Q 49
(b)
Q 50
(a)

Quantitative Aptitude

Q 51
(a)
Q 52
(c)
Q 53
(a)
Q 54
(a)
Q 55
(a)
Q 56
(a)
Q 57
(a)
Q 58
(d)
Q 59
(c)
Q 60
(a)
Q 61
(b)
Q 62
(c)
Q 63
(b)
Q 64
(a)
Q 65
(a)
Q 66
(b)
Q 67
(b)
Q 68
(b)
Q 69
(b)
Q 70
(d)
Q 71
(d)
Q 72
(a)
Q 73
(b)
Q 74
(c)
Q 75
(c)

English Comprehension

Q 76
(b)
Q 77
(d)
Q 78
(a)
Q 79
(c)
Q 80
(a)
Q 81
(a)
Q 82
(d)
Q 83
(c)
Q 84
(c)
Q 85
(a)
Q 86
(b)
Q 87
(a)
Q 88
(c)
Q 89
(a)
Q 90
(d)
Q 91
(b)
Q 92
(d)
Q 93
(a)
Q 94
(a)
Q 95
(b)
Q 96
(c)
Q 97
(c)